Marietak van Poortvliet museum

Headerfoto

Voorjaarstentoonstelling: GERDA RUTTERS - BEELDEN EN SCHILDERIJEN

EEN WEERZIEN MET OUDE VRIENDEN

Het MTVP Museum Domburg opent het jaar 2019 met enkele oude bekenden. Gerda Rutters(Geertruidenberg, 1946) en Ollo Feenstra Echt, 1959) hebben allebei met beelden meegedaan aan de groepstentoonstelingTrekvogel-artisten en overblijvers, die in het voorjaar van 2003 in het MTVP museum plaatshad. Een herinnering aan die tentoonstelling staat in de café-ruimte van het museum, de monumentale kop van een Zeeuwse vrouw uit 2002, door Gerda uitgevoerd in aluminiumcement. Voor Gerda Rutters' beelden is zowel de klassieke Griekse en Romeinse beeldhouwkunst als het Vlaamse expressionisme een inspiratiebron. Uit een deel van haar verrassende schilderijen spreekt eveneens een monumentale benadering en uit de reeks landschappen en luchten komt haar verwantschap met en liefde voor het Zeeuwse land, waar zij vanaf 1954 woont, naar voren.

ELSBETH ETTY OPENT

Gerda’s beelden en schilderijen hebben een plaats in de Museumzaal en café-ruimte gekregen. Centraal in de tentoonstelling staat haar bronzen beeld Echtpaar in de trein (2000), geïnspireerd op Willem Wilminks desbetreffende gedicht. De tentoonstelling zal worden geopend door Elsbeth Etty, die op 22 januari 2019 haar biografie van Wilmink presenteerde.